Herkku ja juhlahetkiin

Synttärihulinoista selvittyämme, lupasimme jakaa herkullisen vadelma tuorejuustokakku ohjeen, joka vei kielen mennessään.
Unelma kakun ja rapeat siemennäkkärit leipoi ystäväni Mari, joka on loistava ja kekseliäs kotikokki. Marille terveellinen ja ravitseva ruoka on intohimo, sydämen asia ja hän opiskeleekin paraikaa ravintoterapeutiksi. Mariin voit törmätä Lumossa asiakkaana tai välillä respan takana auttelemassa 🙂

Herkulliset mustikka ja suklaa-banaani raakakakut sekä ihanan mausteiset punajuuri samosat tilasimme Hunaja Cafen Annelta ja kaikki synttäri tarjoilumme olivat vegaanisia / maidottomia.

Tässä vielä ohje herkkuhetkiin, olkaa hyvä <3

Vadelma-tuorejuustokakku

10-12 annosta

Tällä ohjeella saa kaksi pienempää/ korkeampaa kakkua (irtokakkupohja 18cm), tai sitten yksi isompi matalampi (irtokakkupohja 24cm).

Pohja:
200g gluteenittomia digestivekeksejä
100g vegaanista margariinia

Täyte:

5 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
200g maustamatonta kauratuorejuustoa
3 tl aitovaniljajauhetta/vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl hyytelösokeria
3 dl vadelmia

Kiille:

2 dl vadelmia
1 dl hyytelösokeria
1 dl vadelmamehua

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivipaperilla.
Valmista keksipohja: Murskaa keksit, lisää sulatettu margariini ja sekoita. Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Vatkaa 4 dl kauravispiä sähkövatkaimella kuohkeaksi, ainakin kahden minuutin ajan. Sekoita toisessa kulhossa kauratuorejuusto, vaniljajauhe ja sitruunamehu. Kiehauta kattilassa loppu (1 dl) kauravispi ja hyytelösokeri, keitä noin puoli minuuttia. Lisää jäähtynyt sokeriseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon vispivaahto.

Kaada 2/3 täytteestä keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita valutetut vadelmat (säästä valunut mehu kiilteeseen) lopputäytteeseen. Levitä vadelmakerros kakun päälle ja laita juustokakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kiille. Lisää kattilaan vadelmamehu (kiilteeseen tulevat vadelmat voi myös valuttaa ja ottaa siitä mehu kiilteen valmistukseen. Kiehauta mehu, lisää hyytelösokeri ja kiehauta, kunnes nesteestä tulee kirkas. Lisää joukkoon vadelmat.
Jäähdytä hetki ja kaada seos hyytyneen täytteen päälle. Laita jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.

Irrota hyytynyt kakku varovasti veitsen avulla vuoasta ja tarjoile heti. Voit myös koristella kakun vadelmilla kiilteen sijasta.
Nautinnolisia herkkuhetkiä <3

Processing...
Scroll to Top